A Forma-1 statisztikája: Norris 2, Verstappen 200, Leclerc 37

A Forma-1 statisztikája: Norris 2, Verstappen 200, Leclerc 37

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Csak futamgyőztes a top10-ben, az év legfölényesebb sikere, Verstappen 200 nagydíja, Leclerc Massa előtt, Hülkenberg megint „majdnem pontszerző” – zandvoorti F1-es statisztikák.

Lando Norris megszerezte második futamgyőzelmét és első mesterhármasát a Holland Nagydíjon, ezzel 48. versenyzőként nyert pole-ból indulva. Norris kimagaslóan, 22,896 másodperces különbséggel győzött, amit utoljára Hamilton ért el 2021-ben. Norris 57. pilóta a negyedik rajtelsőséggel, melyet a McLaren ért el az idén.

A Brit pilóta még sosem fejezte be az első kört az élen, amikor a pole-ból rajtolt, és már most több pontot szerzett, mint eddigi legjobb szezonjában. Max Verstappen először nem nyert pole-t hazai versenyén, és 200. nagydíján megfordult a második helyen. Norris és Verstappen már 11 alkalommal végeztek egy futam első két helyén.

Charles Leclerc 37. dobogós helyezésével megelőzte a Ferrari rangsorában Felipe Massát, míg a Holland Nagydíj visszatérése óta Leclerc az első, aki több dobogót szerzett, mint Verstappen. Egyéb érdekességek közé tartozik, hogy Norris, Verstappen, Sainz, Perez és Alonso mindig pontot szereztek a modern zandvoorti futamokon, valamint Oscar Piastri az ötödik versenyén töltött az élen legalább egy kört.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések